(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

liggende vrouw

2008

liggende vrouw

Kilmacduag Monastery

1999

Kilmacduag Monastery is een oude ruine in Ierland. Het is een echt  Ierse, beetje mystieke plek.

De vuurslag

2018

De vuurslag of Tondeldoosis een sprookje van H.C. Andersen. Het tafereel bestaat uit een geldkist, een hondmet ogen zo groot als schoteltjes en een soldaat. Het geheel is van keramiek met een bronscoating.

Franse herders op stelten, wedstrijd

2016

De streek Landes in Frankrijk was vòòr de tweede helft van de 20ste eeuw een woest geboed: alleen geschikt om schapen te laten grazen. De herders liepen op stelten om hun kuddes te kunnen overzien en zich gemakkelijk voort te bewegen. Soms werden er hardloopwedstrijden gehouden op stelten. Dit beeld is hierop geïnspireerd

Kluut

2016

Fraaie watervogel, opvallend door zijn omhooggekromde snavel.

Basilisa San Francesco bij avondlicht, Assisi

2014

Uitzicht opde fraaie basiliek  San Francesco in Assisi, tijdens een avondwandeling in december.

Franciscus van Assisi

2014

Franciscus sprak met de vogels. Hij hield van de dieren en de natuur. Dierendag wordt gevierd op zijn sterfdag: 4 oktober. Bij dit beeld heeft hij een duif in de ene - en het Tau-teken in de andere hand

Franse herders op stelten (les Échassiers des Landes)

2014

Vòòr de tweede wereldoorlog was les landes in Frankrijk een onontgonnen heidegebied, dat soms overstroomde. Om zich goed te kunnen verplaatsen en hun schapenkuddes goed te kunnen overzien, liepen de herders op stelten.

De Basiliek San Francesco, Assisi

2012

aquarel, schilderij, kerk, architectuur, naturalistisch, realistisch, landschap50

De Basiliek San Francesco in Assisi

2012

De Basiliek van de heilige Fransiscus. Hierin bevinden zich de beroemde fresco's van Giotto, over het leven van de heilige. In de onderkerk is het graf van Fransiscus. Deze aquarel is allen verkrijgbaar als Giclée

Het klooster San Daminiano, Assisin

2012

Deze aquarel is alleen als giclée (hoogwaardige kunstdruk) te koop Zie www.loeskouwenhoven.nl : "Giclée" in dit klooster werd Fransiscus van Assisi geroepen om "de kerk weer op te bouwen". Hij nam dit heel letterlijk en bouwde het vervallen kapelletje op. Wat later werd er een klooster gebouwd, dat bewoond werd door Clara en haar Clarissen.

Het klooster van La Verna

2012

 Het klooster van La Verna was een geliefde plek voor Fransiscus van Assisi. Hij trok zich  vaak terug om te mediteren in een kloof achter het klooster.

Hoge venen, Belgie

2012

De hoge venen in de Belgische Ardennen in de winter. Het was er heel stil en verlaten.

Klooster van La Verna Umbrie, Italie

2011

Het klooster in La Verna is een belangrijk klooster voor de Fransiscanen. Fransiscus van Assisi, die rond 1200 leefde, vertoefde hier graag. Het klooster  ligt prachtig op een hoge rots, temidden van fraaie, eeuwenoude bossen.

stier

2010

Dit beeld is gemodellerd in klei. Daarna gegoten in granito. De hoorns zijn van brons